Tylko leniwi nie gotują tego makaronu! Rigatoni z mięsem mielonym i czerwonym winem!
Składniki :
makaron rigatoni – 500 g
parmezanu – 50 g
na sos boloński:
olej – 20 ml
bekonu – 100 g
cebuli – 1 szt
papryki czerwonej – 40 g
papryki żółtej – 40 g
mięsa mielonego – 300 g
soli – 5 g
pieprzu czarnego – 3 g
curry – 4 g
koncentratu pomidorowego – 50 g
czerwonego wina – 200 ml
na sos beszamelowy:
masło – 50 g
mąka – 30 g
mleko – 500 ml
sól – 5 g
gałka muszkatołowa – 3 g
pieprz czarny – 3 g
mozzarella – 150 g
boczek – 150 g
Średnica blachy 26 cm
W PIEKARNIKU 180 °C/30 MIN
Jeśli chcesz zapoznać się z innymi filmikami z przepisami, patrz:
Facebook: https://www.facebook.com/Cookrate.Polska
Źródło: Cookrate Polska