👉 W ramach Spiżarni Caritas, odbierając produkty spożywcze z sieci sklepów Eurocash, dbamy o niemarnowanie żywności i wprowadzamy praktyczne zmiany na tym polu. Cieszymy się, że z tego powodu zostaliśmy zaproszeni jako partner i ekspert kolejnej edycji publikacji „Rynek Pracy. Kompendium CSR”.
W publikacji zebrane zostały najważniejsze materiały dotyczące zrównoważonego rozwoju oraz wyzwań współczesnego rynku pracy. Skupiono się też na przybliżeniu podstawowych różnic między CSR a ESG, wskazano istotną rolę liczenia śladu węgłowego i problemu nadmiernego marnowania żywności. Nie zabrakło również wskazówek w kontekście odpowiedzialnego pracodawcy i przyszłości rynku pracy.
Kampania „Rynek Pracy. Kompendium CSR” jest realizowana z ramienia Mediaplanet Poland i jest dostępna w ramach prenumeraty online Gazeta Wyborcza, na portalu www.wyborcza.pl i www.wyborcza.biz oraz na portalu www.poradnikbiznesu.info.
A po tym linkiem możecie przeczytać jeden z artykułów, które trafiły do publikacji. Tekst Magdaleny Masiak, koordynatorki programów krajowych #CaritasPolska, jest poświęcony działaniom, jakie powinniśmy podjąć w celu ograniczenia marnowania żywności:
#spiżarniacaritas #csr #esg #niemarnowanieżywności
Polska niechlubnym liderem marnowania żywności w UE – Poradnik biznesu