Nie gotuj kapusty przed wypróbowaniem tego triku. Będziesz zaskoczony!
Składniki:
dla sosu:
olej – 15 ml
czosnek – 2 ząbki
cebula – 80 g
sos pomidorowy – 250 g
oregano – 5 g
sól – 5 g
masło – 10 g
woda – 4 l
kapusta – 1,2 kg
NA ŚREDNIM OGNIU 20 MIN
dla nadzienia:
mięso mielone – 650 g
pomidory – 100 g
ryż – 50 g
marchew – 100 g
cebula – 100 g
sól – 10 g
pieprz czarny – 5 g
dla sałatki:
rukola – 100 g
pomidory – 70 g
oliwki ciemne – 50 g
ser feta – 50 g
oregano – 2 g
oliwa z oliwek – 15 ml
Rozmiar tacki 20 X 30 cm
W piekarniku 180 °C/25 minut
Jeśli chcesz zapoznać się z innymi filmikami z przepisami, patrz:
Facebook: https://www.facebook.com/Cookrate.Polska
Źródło: Cookrate Polska