Nie gotuj polędwicy wieprzowej bez Sprite’a! Rezultat będzie dla ciebie zwycięski.
Składniki:
polędwica wieprzowa – 60 0g
sól – 10 g
pieprz czarny – 5 g
zioła prowansalskie – 5 g
Sprite – 500 ml
DO MARYNOWANIA 30 minut
olej – 30 ml
masło – 20 g
cebula – 1 szt.
czosnek – 2 ząbki
białe wino – 100 ml
ser twardy dorblu – 120 g
sól – 10 g
pieprz czarny – 5 g
mąka – 20 g
bulion z kurczaka – 400 ml
Gotować 15 min.
ryż – 200 g
cebula – 1 szt.
seler – 30 g
białe wino – 100 ml
masło – 40 g
parmezan – 15 g
pieczarki brązowe – 150 g
tymianek – 5 g
sól – 10 g
pieprz czarny – 5 g
bulion z kurczaka – 200 ml
OVER MEDIUM FIRE 25 minut
Jeśli chcesz zapoznać się z innymi filmikami z przepisami, patrz:
Facebook: https://www.facebook.com/Cookrate.Polska
Źródło: Cookrate Polska