🥢✨ Pod okiem ekspertów Zespół wsparcia Zdrowia Psychicznego i Psychospołecznego, we współpracy z MAL ODLOT – Terminal Kultury Gocław, zorganizował warsztaty kulinarne dla Polek i Ukrainek, celebrujące kimchi, kulinarny skarb z Korei, powszechnie znany ze swoich właściwości zdrowotnych. Warsztaty obejmowały ożywioną dyskusję na temat kuchni i zwyczajów kulinarnych, odkrywając bogaty wachlarz podobieństw i różnic pomiędzy kulturami i krajami. Uczestnicy zostali także poczęstowani smakami koreańskiej herbaty yuzu, co dodało spotkaniu dodatkowego akcentu autentyczności ☕. Serdecznie dziękujemy wszystkim uczestnikom, którzy dołączyli do nas i wzięli udział w tym wzbogacającym doświadczeniu! Bądź na bieżąco z kolejnymi wydarzeniami w przyszłości! 🙏 Departament Stanu USA: Biuro ds. Ludności, Uchodźców i Migracji
Żródło materiału: IOM UN Migration Poland