✅Generalnie lubię to swoje ambasadorowanie 🙂 🍊a historia może być słodka 🙂 To, co mam przed sobą to śliwki z migdałową kruszonką i cynamonową ricottą 🫐 🥞, bo cóż innego mogłabym jeść w jednym nasłodszych pałaców na Dolnym Śląsku? Jedząc wyobrażałam sobie, jak niegdyś wyglądała rezydencja Schoellerów (dzisiaj Platinum Palace Boutique Hotel & SPA) we Wrocławiu, której właściciele mieli niegdyś trzy potężne cukrownie, na wrocławskiej Klecinie, na Muchoborze Wielkim i na Różance. Cukier z buraka to w końcu koncept dolnośląski :). Schoellerom do szczęścia brakowało tylko pałacu, więc postawili go sobie tuż przy Parku Południowym, wzdłuż dzisiejszej ulicy Powstańców Śląskich, niegdyś wspaniałej i reprezentacyjnej. Poza obiektywem czeka karmelowa Panna Cotta z czerwonymi porzeczkami i pieczoną białą czekoladą, a wszystko to dla Ambasadorki, czyli dla mnie 🙂 🦐💃tegorocznej edycji Restaurant Week Polska 🎉 🍊 Hasło na 2023 to FOOD SMELLS GOOD- Bez zapachu nie ma smaku! 🐽
🍊 🍋 Festiwal to okazja do wypróbowania nowych restauracji w ich popisowym wydaniu i podzieleniu się kulinarnym doświadczeniem z bliskimi 🥰
Ps. Jak myślicie, kupić cukrownię czy nie??? 🙂 A może wystaczy tylko kupić Platinum Palace Boutique Hotel & SPA ale z szefem kuchni 🙂
🦐 Restaurant Week Polska @Visapl @wroclaw kobiecym okiem
#współpraca #ciasto #deser #pałac #wrocław #platinumpalac #lamparska #Wrocławkobiecymokiem