W ramach inicjatywy Miesiąc Dobrego Żywienia pani Ewa Rachwalska – psycholog, dietetyk, coach i pasjonatka życia – wolontaryjnie podzieliła się swoją wiedzą i doświadczeniem w artykule o uważnym jedzeniu. Dziękujemy pani Ewie za ten piękny gest i wsparcie w budowaniu zdrowych nawyków żywieniowych. Dzięki jej holistycznemu podejściu do zdrowia i świadomego odżywiania możemy spojrzeć na jedzenie jako na element dbania o ciało i umysł!
Artykuł „Mindful eating – jak praktykowanie uważnego jedzenia może poprawić jakość życia oraz zarządzanie nawykami żywieniowymi” przybliża, jak praktyka uważnego jedzenia może pomóc w lepszym wsłuchiwaniu się w potrzeby ciała, kontrolowaniu emocji i czerpaniu większej satysfakcji z życia. Znajdziesz w nim m.in.:
wskazówki, jak świadomie cieszyć się każdym posiłkiem
ćwiczenia, które ułatwiają wyciszenie się przed jedzeniem
korzyści płynące z uważnego odżywiania – takie jak poprawa trawienia i zadowolenie z wyborów żywieniowych
Chcesz dowiedzieć się więcej? Zapraszamy do przeczytania pełnego artykułu na naszej stronie
#ramach #inicjatywy #Miesiąc #Dobrego #Żywienia #pani #Ewa #Rachwalska #psycholog #di..