Jak zrobić bolognese? Prosty i niesamowicie pyszny przepis! ●●Napisy są dostępne we wszystkich językach. MOŻESZ WŁĄCZYĆ NAPISY, klikając tekst (cc) w prawym górnym rogu i trzy kropki w prawym górnym rogu filmu i klikając PRZETŁUMACZ●● Pasta Bolognese to klasyczny przepis kuchni włoskiej, połączenie dowolnego rodzaju makaronu z gęstym sosem pomidorowo-mięsnym.
Sos nie jest najszybszy w przygotowaniu, ale jest niesamowicie smaczny!
Uwierz mi, warto poświęcić czas, aby cieszyć się tym gęstym, aromatycznym, mięsnym sosem! To podczas procesu długiego duszenia sos boloński nabiera swojego niepowtarzalnego smaku, bogatego aromatu i odpowiedniej konsystencji. Wszystkie składniki zdają się rozpuszczać w sobie! To właśnie sos boloński jest uważany za klasyczny, tak właśnie przygotowuje się go we Włoszech!
Składniki: ● Oliwa z oliwek ● Sól, czarny pieprz ● 1 mała/średnia marchewka ● 1 łodyga selera ● 1 cebula ● Makaron – 250 g ● Mielona wołowina – 300 g ● Mielona wieprzowina – 300 g ● Koncentrat pomidorowy – 2 łyżki ● Przecier pomidorowy (passata) – 500 g ● Mleko – 80 ml (2%) ● Wytrawne czerwone wino – 120 ml Smacznego!
Moi przyjaciele, jeśli spodobał Ci się ten film, możesz pomóc w rozwoju kanału:
Oceń film! Będziemy bardzo szczęśliwi, jest to ważne dla dalszego rozwoju kanału! NAPISZ KOMENTARZ lub zadaj pytanie! Chętnie Ci odpowiem!
Możesz udostępnić ten film znajomym w sieciach społecznościowych. Kliknij +, a przepis zostanie zapisany na Twojej stronie!
Subskrybuj kanał: https://www.youtube.com/channel/UCOaIBTo1-yp31gJbOezVbKg
Kliknij dzwonek, aby zobaczyć nowe przepisy! Dzięki za sprawdzenie tego przepisu! #Syteczne_i_pyszne #Przepis #Makaron #obiad #śniadanie #bolońskie
Źródło: Obfite i smaczne
