MigranciwPolsce.pl
Najpierw pojawił się kwiat z karczocha płynący przez  migdałowy staw z Pałac Ci…

Najpierw pojawił się kwiat z karczocha płynący przez migdałowy staw z Pałac Ci…


😋 Najpierw pojawił się kwiat z karczocha płynący przez 🎋🍃 migdałowy staw z Pałac Ciechanowice .
👉 W tym samym czasie na horyzoncie stołu przez taflę wody sunęły łódki z chrzanem, ziemniakiem oraz z olejem z marchewki i był to obraz niczym z Bukowiec. Folwark i Park
🏰 Rumsztyk z grochu na kremowym puree pysznił się jak Zamek Wleń / Zamek Lenno na szczycie góry obleganej przez marchewkowych wojów.
🍃🍰🍩🍪 Natomiast ciasto czekoladowe z melasą porzeczkową to słodki obraz Twierdza Srebrna Góra tonącej we mgle. PETARDA! 🎉🎊 A pieczone kasztany ze śmietaną miodową??? To już oczywiste, tak szukamy skarbów ukrytych w Zamek Czocha 🙂
Wiem, wszystko mi się kojarzy z jedzeniem i z Dolnym Śląskiem. Ale w tym roku ponownie jestem ambasadorką trwającego właśnie Restaurant Week Polska i kiedy Anna Łuczak z Restauracja FTT opowiedziała mi, że marzy jej się odtwarzanie dań dolnośląskich, pomyślałam, że to absolutnie fantastyczny pomysł, tym bardziej, że przecież turystyka może być również podniebienna 😉 Zaglądajcie więc do Kuchni Sadu i Ogrodu na Krzycką 29 we Wrocławiu – dania powstają tam według konceptu Mistrza Michal Czekajlo – żeby spróbować wegetariańskich pyszności, a przy okazji zajrzyjcie do pobliskiej biblioteki przy Jesiennej 22, która mieści się w willi przedwojennego architekta Georga Schneidera. Co są za wnętrza! A lektura w ogrodzie restauracji to cudowna chwila na wyciszenie 😉







Źródło: Projekt Historia – Joanna Lamparska

Polecane wiadomości